TestUtbildningar inom vhf-certifikat (src) i Stockholm

Dessa företag eller organisationer erbjuder kurser och utbildningar i vhf-certifikat (src) och finns i Stockholm.
Använd vår söktjänst för att hitta vhf-certifikat (src) i Stockholm och andra båtutbildningar i Stockholm.
Läs mer information om vhf-certifikat (src) och gör en intresseanmälan direkt till arrangören genom att klicka på företagets namn.
Läs mer om utbildningen till vhf-certifikat (src) och vilka krav som ställs på dig som elev.


Inga kommande kurser inlagda just nu.

Företag

Medborgarskolan
Navigation och Sjöliv Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 35 år och kan erbjuda dig ett brett utbud av såväl navig..
  • Utbildningar: Förarintyg/Båtkörkort, Kustskepparintyg, Seglarintyg, VHF-Certifikat (SRC), Radarintyg, Båtmekanikerintyg, Manöverintyg för högfartsbåt
  • Städer: Stockholm
Sjölotsen
  • Utbildningar: Förarintyg/Båtkörkort, Kustskepparintyg, VHF-Certifikat (SRC), Utsjöskepparintyg, Fartygsbefäl klass VIII, Maskinbefäl klass VIII, Förar-, och kustskepparintyg, Manöverintyg, Radar/Författning, Sjukvård/Brand
  • Städer: Stockholm

VHF-certifikat i Stockholm

Very High Frequency, eller VHF som det ofta förkortas, är en vanlig typ av kommunikationsradio ombord på båtar.

Något som kan vara bra för dig som funderar på att ta ett VHF-certifikat i Stockholm är att ett VHF-certifikat krävs för den som tänker använda, eller köpa, en VHF-radio på sin båt. Detta krav finns då radiokommunikation för både båtar och andra verksamheter är omgärdat av en mängd regler. Alla dessa regler är något den som går en VHF-kurs behöver lära sig.

VHF-certifikat är indelade i två olika klasser beroende på räckvidd. Det första är ett Short Range Certificate, förkortat SRC. Med ett sådant certifikat har du rätten att använda en VHF-radio, men inte för alla frekvenser. Vill du ha kunskapen om och rätten att dessutom använda MF (Medium Frequency) och HF (High Frequency) –banden så behöver du klara steg två av utbildningen. Då kommer du att ta ett Long Range Certificate, förkortat LRC. Med en sådan utbildning under bältet kommer du kunna använda mer avancerad utrustning och kunna mer om radiokommunikation. Något som kan komma till användning i många situationer.

Efter att kursen för VHF-certifikat i Stockholm är avklarade så gäller ditt certifikat över hela världen. Alltså har du full rätt att använda din radio för att både skicka och ta emot nödrop, var du än befinner dig. Då kommer det internationella bokstaveringsalfabetet som du kommer lära dig under kursen komma till användning. Dessutom kommer du att få lära dig vad som gäller ditt radiotillstånd, vilka avgifter som finns och även hur felaktig användning kan bestraffas.

Om du är intresserad av att gå en kurs för VHF-certifikat i Stockholm så behöver du bara trycka på knappen ”Boka” här nedanför. När du trycker där får du fylla i dina kontaktuppgifter och en intresseanmälan skickas direkt till den som ansvarar för utbildningen.