TestUtbildningar inom vhf-certifikat (src) i Malmö

Dessa företag eller organisationer erbjuder kurser och utbildningar i vhf-certifikat (src) och finns i Malmö.
Använd vår söktjänst för att hitta vhf-certifikat (src) i Malmö och andra båtutbildningar i Malmö.
Läs mer information om vhf-certifikat (src) och gör en intresseanmälan direkt till arrangören genom att klicka på företagets namn.
Läs mer om utbildningen till vhf-certifikat (src) och vilka krav som ställs på dig som elev.


Inga kommande kurser inlagda just nu.

Företag

Tyvärr har vi ännu inte fått in några utbildningar eller kurser i vhf-certifikat (src) i Malmö

VHF-certifikat i Malmö

Very High Frequency, förkortat VHF, är en typ av radiofrekvens som används av olika mottagare/sändare till havs. Om du vill veta mer om kursen för VHF-certifikat i Malmö behöver du bara läsa vidare.

Alla som vill använda, eller köpa, en VHF-radio måste ha ett VHF-certifikat. Många regler omgärdar nämligen användningen av den här typen av radio. När du går kursen kommer du att lära dig allt du behöver veta om regelverket. Vi kommer att gå igenom allt ifrån vilka avgifter som finns, hur du fixar olika störningar och hur en VHF-radio används i krig.

När det kommer till VHF-certifikat så finns det två olika nivåer. Den först nivån är för Short Range Certificate, eller SRC förkortat. Ett sådant certifikat låter dig sköta en VHF-radio, men bara för kort räckvidd. Vill du kunna kommunicera på längre avstånd så behöver du ett Long Range Certificate, förkortat LRC. Med ett sådant certifikat så har du rätt att använda dig av både MF (Medium Frequency) och HF (High Frequency) –banden. Oftast kommer du att klara dig med ett SR-certifikat men för den som vill ha fullständiga möjligheter krävs ett LR-certifikat.

När din kurs för VHF-certifikat i Malmö är så kommer du även att ha ett certifikat som är godkänt internationellt. Då kommer du ha rätten att använda din båtradio även i internationella vatten. Något som är viktigt att kunna i sådana situationer är det internationella bokstaveringsalfabetet. Det kommer du att lära dig under kursens gång så att du alltid kommer ha lätt för att göra dig förstådd. Dessutom lär du dig radiodisciplin samt hur du anropar andra fartyg och båtar.

När du är klar med ditt VHF-certifikat i Malmö kan du känna dig säkrare på sjön. Det kan även de som åker med dig och runt dig också göra. Speciellt då du också har rätten att kontakta andra fartygsstationer och kustradiostationer.