Test


Information om fartygsbefälsexamen klass viii

Vi har totalt 13 fartygsbefäl klass viii-utbildningar i hela Sverige här på Båtutbildningar.se.
Se även: fartygsbefäl klass viii i Stockholm, fartygsbefäl klass viii i Göteborg, fartygsbefäl klass viii i Malmö

Glöm inte att försäkra din båt, det är lätt hänt. Båtutbildningar.se rekommenderar att du jämför båtförsäkring med Insplanet .

Tillbaka till listan över artiklar


fartygsbefälsexamen klass viii

Fartygsbefälexamen klass VIII är en utbildning för dig som kör båt kommersiellt , dvs. befälhavare på mindre fartyg från 6 meter upp till 24 meter och handelsfartyg upp till 70 UR. Om du kör passagerare (max 12 st + besättning som behövs för den typ av båt du kör) på en båt som är upp till 20 brt (det som anger båtens volym, bruttoenhet) i inre fart*, - då måste du ha den här utbildningen. Om du har utbildningen och samlat sjötid kan du ta ut din behörighet och därmed har du också rätt att köra större båtar, upp till 70 brt.

Kursens innehåll:

    - Bryggtjänst, navigation
    - Bryggtjänst, radar
    - Miljö- och fartygsteknik
    - Säkerhet, brandskydd
    - Säkerhet, hälso- och sjukvård
    - Säkerhet, personlig säkerhet
    - Säkerhet och radar
    - Passagerarsäkerhet
    - Nödåtgärder
    - Rättskunskap

Utbildningsbevis
Intyg/kunskap i VHF-certifikat, radar och sjukvård samt läkarintyg för sjöfolk ej äldre än 2 år krävs för att kunna ta ut examen. Sedan görs bedömningen om intygen/utbildningsanordnaren är godkända.

*Inre fart: fart i trafik inom Sverige och utanför kusterna, dock högst en nautisk mil från hamn eller annan skyddad plats, samt fart i Kalmarsund och nationell fart i Öresund. Som inre fart anses också fart i fartområde D (definieras i fartygssäkerhetsförordningen 2003:438).Tillbaka till listan över artiklar